Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ali je 5G nevarno in kako se razlikuje od 4G?

 
 
23.7.2019, 12:09
Pozdrav.

5G je pred vrati in verjetno ste že opazili kakšen članek na temo, ki pravi, da je to škodljivo zdravju in podobno. Znanost se ponavadi ne upošteva in se krivi koroporacije in neko zaroto proti človeštvu.

Kaj znate povedati o 5G? Frekvenco ima višjo kot 4G in precej nižjo kot svetloba.

Kaj pa moč? Kako lahko ta vpliva?

https://sl.wikipedia.org/wiki/Elektromag....
https://sl.wikipedia.org/wiki/Spekter_el....

 
 
 
23.7.2019, 17:30
Načeloma so višje frekvence bolj nevarne. Imajo višjo energijo ter krajšo valovno dolžino, kar pomeni, da lahko vplivajo na celice v telesu, v nasprotju gredo večje valovne dolžine enostavno skozi. Ne znam ravno razložiti kaj več od tega.

Kolikor sem na hitro našel na Googlu so frekvence nekje v območju mikrovalov, v primeru 5G omrežja pa so tudi do 40-krat višje kot pri 4G.
 
 
 
31.7.2019, 14:41
Lep pregled odziva človeštva do novih tehnologij in razlaga 5G omrežja.

 
 
 
20.8.2019, 14:27
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!