Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

video s telefona na računalnik

 
 
1.9.2019, 7:29
Pozdravljeni,

imam Huawei 9. Posneti videi so na telefonu lepo predvajani, ko pa jih gledam na Google foto ali jih skušam prenesti na laptop, so postavljeni pokonci.

Če to poskusim popravljati v VLC, se posnetek sicer obrne pravilno, ampak je kvadraten - odrezan. Filme bi rada usklajevala in urejala na računalniku, pa seveda ne gre.

V čem je skrivnost snemanja videov vodoravno in nato predvajanja vodoravno (razen na telefonu).

Hvala za pomoč in lep pozdrav, Natašaspremenjeno: podtalje (1.9.2019, 12:59)
 
 
 
1.9.2019, 13:13
V VLC namesto Vrtenje raje zgoraj izberi Preoblikovanje.

Za pretvorbo lahko poskusiš tudi v Windows Movie Maker:
https://www.instructables.com/id/How-to-....


Drugo vprašanje pa je, zakaj se to dogaja. Ali se to dogaja čisto pri vseh posnetkih? Ali imaš na telefonu vklopljeno avtomatsko rotacijo?
 
 
 
3.9.2019, 13:44
Hvala za odgovor. Najbrž je problem v avtomatski rotaciji. Vendar te opcije na mojem telefonu ne najdem. Naj si naložim katero drugo kamero in ne že nameščeno? Najraje bi imela to že na telefonu, da se ne "matram" potem s preusmeritvijo, če hočem gledat na Google foto.
Sem pa že ugotovila, kako to počet v VLC, ampak je zeloooo zamudno.
 
 
 
3.9.2019, 20:44
Telefon ponastavi na tovarniške nastavitve,pa preveri,če imaš telefon posodobljen na najnovejše posodobitve.

Tukaj pa link,če si boš pomagala.


https://www.techjunkie.com/screen-rotati....


Zanimivo je predvsem to v zgornjem linku....

"Other common issues that have been facing the Huawei P9 is that the default camera is showing everything upside down (ie, inverted) also all the Huawei P9 buttons are upside down. If none of the methods below work, there could be a software bug problem with the current software and it’s suggested to update the Huawei P9 to the latest software."


spremenjeno: StarLisjak (3.9.2019, 20:45)
 
 
 
5.9.2019, 19:59
Hvala :-) Saj je že čas za nov telefon in tokrat ne bo Huawei.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!