Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Ustvarjanje novega portala

 
 
8.12.2019, 21:49
Zdravo. Zanima me, če ima kdo kakšne začetne napotke, kje začeti ustvarjati spletni portal, kot sta recimo Zmaga in Izklop, vendar z drugačno tematiko. Katere jezike je najbolje znati za te zadeve, katere programe bi priporočali in vse kar spada zraven. Vem da je tematika zelo obširna in da ni nekih točnih pravil, vendar ravno ker je tako obširno, nebi rad preveč časa izgubljal na učenju nečesa, kar mogoče kasneje nebom niti potreboval oz. vsaj še ne na začetku. Imam osnovno znanje html in css, mislim da tudi javascript nebi delal večjih težav, če bi se ga spravil naučit. Kakšno osnovno spletno stran bi znal ustvarit. A verjetno je še ogromno drugih dejavnikov, ki jih je treba vedeti, za ustvarjanje interaktivnega portala, zato bi bil vesel če ima kdo kakšne smernice, za vsaj začetek učenja nečesa novega in kasneje tudi zgraditi portal iz tega. Mogoče kakšna spletna stran ali knjiga, ki je vam najbolj pomagala pri učenju in povezovanju vsega v en izdelek. Karkoli bi pomagalo. Hvala.

spremenjeno: toma992 (9.12.2019, 1:33)
 
 
 
9.12.2019, 13:20
Lahko is pogledaš tudi Angular, Vue ali React, ki so trenutno najbolj popularni frameworki za izdelavo dinamičnih spletnih aplikacij.

https://hackernoon.com/angular-vs-react-....
 
 
 
10.12.2019, 20:49
Hvala! Sicer sem spet zmeden, kaj izbrati, ampak sem dobil ogromno novih informacij. Mislim da najboljše da grem kar na Angular? Ne znam ocenit, kako zahteven bo sam portal, za katerega imam idejo. Bi pa bilo kar veliko interakcije za uporabnike. Zato je verjetno dobro imeti vsa orodja, ki jih potrebujem na enem mestu, čeprav naj bi bil najbolj zahteven. In tudi kasneje če se kaj razvije iz tega, bo verjetno dobro imeti neko rezervo za razširitev. Kaj meniš? Nevem pa kako je s tem jezikom, TypeScript, ki naj bi ga uporabljala samo Angular in Vue z podporo. Se da potem to znanje iz tega jezika, prenesti potem tudi naprej v JavaScript programiranje, če bo potrebno?

spremenjeno: toma992 (10.12.2019, 22:29)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!