Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ne morem se prijaviti

 
 
23.12.2019, 20:49
Pozdravljeni!

Delam na asistentu, ki ga upravljamo s pomočjo govora. Uporabljam Snips ASR model, ki teče na Raspberry PI 3 B+. Za namestitev ASR modela potrebujem "Raspbian Stretch Lite" verzijo (samo tako dela oz. me namestitev sploh spusti skozi), rad pa bi ji dodal grafični vmesnik. Zato sem namestil "Raspberry Pixel Desktop Environment". Tukaj se mi pojavi težava, ker se naenkrat ne morem več prijaviti. Imam nastavljeno privzeto uporabniko ime ("pi") in privzeto geslo ("raspberry"), vseeno pa se lahko prijavim preko SSH povezave.

Prej se poskusil tudi z "XFCE Desktop Environment" pa se mi je pojavila enaka napaka z dodatkom, da mi tudi SSH povezava ni delala. Dobil sem odgovor, da nimam nekih pravic.

Zdaj bi rad vseeno namestil "Raspberry Pixe Desktop Environment", pri katerem pa mi ne dela prijava. Prosim, za vsako pomoč in se že vnaprej zahvaljujem za kakršenkoli odgovor. Hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!