Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Prva fotografija na svetu

 
 
17.4.2020, 10:55
Ali ste vedeli, da je bila prva uspešna in preživela fotografija narejena leta 1826. Fotograf je bil Nicéphore Niépce, ki je živel v Franciji.Predelana fotografija, da si boste lažje predstavljali, kaj prikazuje.Še kamera, s katero je Nicéphore Niépce (rojen leta 1795) ustvaril prvo fotografijo. Več informacij na tej povezavi in tudi tej povezavi.Prva barvna fotografija pa je bila ustvarjena leta 1861, ki jo je ustvaril Škot James Maxwell. Še pogled na omenjeno fotografijo.Še ena zanimivost. Hannah Stilley je bila rojena leta 1746 in fotografirana leta 1840. Za zdaj velja za najbolj zgodaj rojeno osebo, ki je bila fotografirana. Preživela tako francosko revolucijo, prvega ameriškega predsednika itd ...spremenjeno: NikMan (17.4.2020, 11:10)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!