Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

eUprava - podaljšanje registracije

 
 
21.5.2020, 7:43
Kot marsikomu je tudi meni v preteklem mesecu poteklo prometno dovoljenje. Sicer so zdaj že odprti vendar me je vseeno zanimalo kako poteka podaljšanje preko eUprave.

V glavnem, sledim vsem korakom in na koncu dobim pregled plačila. Ker so mi zaračunali nov ovitek in tisk prometne sem se odločil, da pokličem na mesto kjer sem ponavadi to urejal, ker zakaj bi plačeval za vse to, pa še "ekološko" ni najbolj.

No, tam kjer ponavadi rihtam te stvari, mi povejo da je pri njih strošek 9€. Izdelava nove prometne in tistega ovitka pa je 1,04€ pa še na dom mi ga pripeljejo.

Sicer me še vedno malo moti, da bom zdaj vrgel bek prometno in ovitek z enim "štemplom" ampak razlika v ceni je dokaj velika.

Ta objava je bila mišljena kot spodbuditev tistim, ki razmišljajo o elektronskem podpisu, da si ga čimprej uredijo, morem pa še enkrat "pojamrat", da bi se lahko kaj uredilo na tem področju, saj je popolnoma nepotrebno, da nisem imel možnosti naročiti brez ovitka.
 
 
 
21.5.2020, 9:09
Torej, prometno lahko podaljšam preko spleta, to sem že slišal.

Kakšen je strošek in kako plačaš potem podaljšanje?

Nisem ravno razumel tole z ovitkom.
 
 
 
21.5.2020, 11:01
Ne samo prometne, marsikaj se da.

Jaz sem podaljšal za motor in sem imel 29€ letne dajatve, 3,65€ za "Tarifna številka 22, točka 2b, opomba 5", 1,31€ za "EU prometno dovoljenje" in 0,07€ za ovitek.

Skupaj torej 34,03€. Na mestu kjer bi ponavadi to uredil pa je njihova storitev 9€. Torej sem prišparal nekje 8€.

Ovitek pa me je zmotil zato, ker bi lahko preprosto uporabil starega, tako ga pa lahko vržem samo v smeti.
 
 
 
22.5.2020, 7:44
Aja. Torej dodatnih 9€ računajo extra za delo.

Sigen-Ca imam in uporabljam vsako leto za en obrazec v februarju.

Kdaj bodo volitve
 
 
 
22.5.2020, 16:37
Tudi jaz imam SigenCa in zdaj ga bom definitivno uporabil večkrat. Res pozitivno presenečen kako dobro deluje.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!