Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Sony je predstavil Playstation 5

 
 
12.6.2020, 8:07
Pri podjetju Sony so vendarle uradno predstavili igralno konzolo PlayStation 5, ki bo na voljo že proti koncu letošnjega leta. Novost je pričakovano futuristično oblikovana z igralnimi ploščki, ki so ergonomični in naj bi zagotavljali še boljšo igričarsko izkušnjo. Poleg igralne konzole PlayStation 5 so bile predstavljene tudi igre zanjo, ki so roko na srce precej bolj napredne v primerjavi s tistimi, ki so na voljo danes.Uporabnikom bodo na volj dve različici nove igralne konzole, in sicer klasična PlayStation 5 in digitalna PlayStation 5 Digital Edition. Konzoli bodo v osnovi enaki, le da različica Digital Edition ne bo razpolagala z optičnim pogonom.Strojna oprema nove igralne konzole PlayStation 5 na srečo ostaja enaka. Ta bo namreč obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo poseben prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigahercev. Za grafične vsebine pa bo poskrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigahercev. Piko na i pa bo dal hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov.Več na https://www.racunalniske-novice.com/igre/novice/dogodki-in-obvestila/to-je-novi-playstation-5.html


spremenjeno: NikMan (12.6.2020, 8:14)
 
 
 
12.6.2020, 9:11
Še pogled na prihajajoče igre.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!