Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kaj je to na sliki?

 
 
2.8.2020, 11:21
Doma sem našel muho, ki je imela nek mehurček. Zgledalo je, kot da se slini. Ve kdo, kaj je ta mehurček?

 
 
 
4.8.2020, 21:47
Mehurček, ki si ga opazil, je najverjetneje res njena slina. Določeni dvokrilci (komarji in muhe) občasno izločijo takšno kapljico, ki je pretežno mešanica njihove sline in zaužite hrane, nato pa kapljico ponovno posrkajo vase. Zakaj to počnejo, ni povsem jasno, obstajata pa dve razlagi:

1. Voda v izločeni kapljici izhlapeva in na ta način se poveča koncentracija hranil, celokupna teža muhe pa se zmanjša in tako lažje leti.
2. Voda v izločeni kapljici izhlapeva, pri tem pa se kapljica hladi. Ko muha ponovno poskrba kapljico, je ta hladnejša in na ta način muha ohladi svoje telo.

Več o tem pojavu boš našel na spletu pod geslom "diptera bubbling".
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!