Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Spreminjanje nastavitev na računalniku

 
 
29.8.2020, 23:05


Živjo

Pred parim dnevi, ko sem delal na račuanlniku, je računalnik delal normalno.

Danes sem spet prigal računalnik, računalnik zablokiral, ponovno ga zagnal,

opazil, da na računalniku manjkajo določene datoteke, ni priljubljenih, računalnik mi konstanto javlja, da na disku zmankuje prostora. Določene datoteke pobrisal, da bo lahko računalnik ponovno normalno delal.

Ni mi pa jasno, kdo je zbrisal datoteke, ali je možno, da je kdo stopil v sistem. antivirusni program mi je zastarel.Dobil pa sem tudi opozorilo od windows aplikacije, da se obovitev sistema ni mogla izvesti, ker je na disku premalo prostora.

Kako to, da mi lahko windows zbriše datoteke ?

lp,

 
 
 
29.8.2020, 23:12
Si nalagal kakršne koli programe ali pa odpiral kakršne koli datoteke v zadnjih dneh?
 
 
 
30.8.2020, 9:53
Najprej čim več sprazni disk, da bo na njem vsaj nekaj praznega prostora.

Čisto možno je, da so Windows sami brisali datoteke, za katere smatrajo, da niso nujno potrebne za delovanje. Vsekakor pa se tvoje datoteke ne bi smele brisati.

Če je disk popolnoma zaseden, bo računalnik deloval nepredvidljivo, ker nima prostora, da bi kam zapisal začasne datoteke, ki jih potrebuje za delovanje, zato lahko programi delujejo nepravilno.

Za pomoč pri brisanju si lahko pomagaš s spodnjo lekcijo:
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!