Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Oblike v Wordu

 
 
2.1.2021, 10:29
Pozdravljeni,

Najprej se moram zahvaliti celotni ekipi in vsem, ki dodajate vodiče. Mene ste že velikokrat rešili.

Zanima me, kako lahko v wordu ali kateri drug programček (da je dokaj preprost) razdelimo krog na različne načine ampak zmeraj simetrično. (slika v prilogi). To bi potem natisnil in bi se na tleh sestavljalo.

 
 
 
2.1.2021, 13:30
Prva ideja, ki mi pade na pamet, je tortni grafikon z enakimi deleži. Torej Vstavljanje > Grafikon > Tortni grafikon, nato pa se v podoknu za oblikovanje nastavi belo barvo in temno obrobo.

Ampak tole je samo krog, veliko ročnega dela bo potem še vedno z ustreznim oblikovanjem napisov in slik, da se bodo lepo prilegali v krožne izseke ...spremenjeno: kljuka (2.1.2021, 13:31)
 
 
 
2.1.2021, 15:45
Hvala. Bom testirala, če mi bo uspelo. Glede slik in teksta se zavedam, da je še ogromno dela s tem. Nek vzorec rabim, da bo na koncu res simetrično.

Hvala
 
 
 
3.1.2021, 7:42
@kljuka: s to idejo si mi ful pomagal. Že dlje časa razmišljam kako krog razdelit na enake dele 7, 9, 11,... Hvala
 
 
 
Nedelja, 10.1.2021, 9:22
A mogoče zna kdo delati v programu Worksheet Crafter?
Naj bi se s tem dalo lepo urediti.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!