Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Težave kodiranja znakov pri uporabi knjižnice FPDF

 
 
28.4.2021, 23:13
Pozdravljeni!

Delam na projektu, kjer potrebujem samodejno generiranje PDF dokumentov. Na internetu sem zasledil knjižnico FPDF, katera deluje SUPER. No skoraj deluje tako. Težave imam pri šumnikih. Trenutno sem že odpravil težavo z Š in Ž, še vedno pa imam težavo s Č. Čč mi izpiše kot Èè in sem že brez ideje, kako napako odpraviti.

Da sem pridobil ostala dva šumnika, sem uporabil ukaz:
iconv('UTF-8', 'Windows-1250', 'Š in Ž izpiše pravilno'

Prosim, za pomoč in se že za vse odgovore vnaprej zahvaljujem


spremenjeno: americano9 (28.4.2021, 23:15)
 
 
 
30.4.2021, 1:19
Si poskusil z Windows-1252?
 
 
 
24.5.2021, 15:04
Niti z Windows-1252 ni delalo. Zamenjal sem knjižnico za TCPDF. To je v bistvu razširjena verzija knjižnice FDPF. Tukaj pa dela.

Vseeno hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!