Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Odhod Marka Miliča iz Uniona Olimpije

 
 
22.1.2009, 17:47
Pred dvorano Tivoli se je zbralo rekordno število novinarjev, snemalcev in fotografov, ki so želeli iz prve roke slišati zgodbo Marka Miliča. Potem ko je Jure Zdovc že v torek pojasnil svoje razloge in povedal, da igralca enostavno ne vidi v svojem konceptu gradnje evropske Olimpije, se je 31-letni Kranjčan za dva dni zavil v molk in šele na novinarski konferenci prvič pojasnil razloge za odhod iz kluba, v katerem je preživel velik del svoje kariere.

"Začel bom z zahvalami. Najprej soigralcem, ki so me izbrali za kapetana. Nato navijačem, zaradi katerih sem dal vse od sebe in v Tivoliju prikazal svoje najboljše partije, ter seveda medijem, ki ste klubu stali ob strani tudi v najtežjih trenutkih in mu omogočili, da se je izkopal iz bankrota," je v uvodu povedal Milič.

"Moram povedati, da s trenerjem Juretom Zdovcem nisva imela nobenega konflikta. Dva tedna nisva spregovorila nič razen vljudnostnih fraz. Mislil sem, da mi daje čas, da se vrnem po poškodbi kolena, vendar iz dneva v dan je postajalo bolj jasno, da mi na treningih in tekmah ne namenja več vodilne vloge. Potem ko sem v medijih zasledil nekaj ostrih kritik na moj račun, sem se napotil v njegovo pisarno. Zdovc mi je povedal, da gradi evropsko Olimpijo in da me ne vidi v teh kombinacijah. Dejal je še, da nisem dovolj kvaliteten igralec. Takoj sem dobil občutek, da v klubu nisem več zaželen, zato sem mu rekel, da naj s predsednikom Mitičem uskladi podrobnosti glede sporazumne prekinitve pogodbe," je dejal ljubljenec občinstva.

Milič je bil prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA (Phoenix Suns), na stari celini pa se je preizkusil v dresih Real Madrida, Fortituda, Roseta, Scavolinija, Virtusa iz Bologne in Fenerbahčeja.

"Nekaj besed Jureta Zdovca, ki ga ne mislim kritizirati, saj mu na evropskem prvenstvu želim vse najboljše, pa me je vseeno zmotilo. Rekel je, da se najina pogleda na košarko ne ujemata. Zanima me, kako to ve, če se o tem sploh nisva pogovarjala. Nato je dejal, da sem preveč dominanten igralec in da se zato prilagaja vsa ekipa. Tudi to ni res. Igral sem v številnih evropskih klubih in v njih imel povsem različne vloge. Nekje sem bil prvi igralec, drugje pa sem nosil vodo," je pristavil Milič.

"Moram priznati, da me je novica o prekinitvi pogodbe presenetila kot strela z jasnega. Načrtoval sem, da bom v Olimpiji igral še vsaj dve sezoni. Predstavljal sem si, da bom poslovilno tekmo odigral v novozgrajeni dvorani in da bom na to srečanje povabil Real Madrid. Sem žalosten in razočaran, saj si takega slovesa res nisem zaslužil. Zavedam se, da sem kot star avto, ki ne gre več tako hitro, toda upal sem vsaj na dostojno slovo," je dodal Milič.
Vest o prekinitvi sodelovanja so njegovi najbližji sprejeli z mešanimi občutki. "Žena je bila šokirana, punci pa zadovoljni, saj bom imel zdaj več časa zanju," je še povedal Milič, ki o prihodnosti za zdaj ne razmišlja. "V Sloveniji verjetno ne bom več igral, če se bo pojavila kakšna ugodna ponudba iz tujine, pa vam bom pravočasno sporočil," se je od novinarjev poslovil Marko Milič. Kot je številnim navzočim predstavnikom sedme sile povedal 31-letni Marko Milič, ga je novica presenetila "kot strela z jasnega", glede nadaljevanja kariere pa ni povedal nič konkretnega.
Vir: http://www.24ur.com
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!