Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Rdeča puščica na treh kolesih

 
 
27.1.2009, 20:35
Na tokijskem avtosalonu so predstavili nenavaden trikolesnik – idejo zanj so avtorji našli pri Ferrarijevem dirkalniku formule ena.

Do zdaj je znanih kar nekaj poskusov, kako Ferrarijev duh prenesti na dve kolesi, a je šlo večinoma za športne motocikle, "čoperje" ali nekaj vmes. Tokrat se je zgodilo prvič, da se je "ferrari" znašel na treh kolesih.

Unikatnega trikolesnika je zgradilo podjetje Trike Japan, njegovi ustvarjalci pa naj bi se pri načrtovanju zgledovali po oblikovnih linijah scuderiinega dirkalnika F1. Motor in ohišje zanj so si sposodili od 1,3-litrskega suzukija hayabuse.

Oglejte si videoposnetek, ki prikazuje, kako je potekala izdelava Ferrarijevega trikolesnika.


Vir: http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?....


spremenil: aleksy (27.1.2009 ob 20.36.03)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!