Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Vesoljski odpadki že motijo vesoljski promet

 
 
19.2.2009, 9:39
Minuli teden je svet obšla novica o prvi prometni nesreči v zemeljski krožnici. Na višini nekaj manj kot 800 kilometrov sta se zaletela ameriški satelit, ki je bil del globalnega telefonskega satelitskega sistema Iridium in opuščeni ruski komunikacijski satelit Kozmos-2251. Po trčenju je v vesolju ostalo več kot 500 kosov vesoljskih odpadkov.

Že od začetka vesoljske dobe, torej več kot pet desetletij se v bližnjem vesoljskem prostoru kopiči čedalje več vesoljskih odpadkov. Znova se je »izkazala« človekova lahkomiselnost, saj so v času pionirskih poskusov in prvih satelitov menili, da je bližnji vesoljski prostor brezmejno prostranstvo, v katerem posamezni deli opuščenih vesoljskih plovil, ne morejo predstavljati resne nevarnosti.

Več na http://www.delo.si/clanek/76232

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!