Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Photoshop problem z layerjem

 
 
23.2.2009, 1:21
oj

Mam en problem, ki mi gre v iber na jetra.
V photoshopu ko klineš na layer se obarva modro in lahko z njim delaš kar hočeš (go edtiraš kar kol...). No meni se obarva sivo in z njim ne morem nič početi, dokler ne kliknem nanj 2x in se odpre okno blending options. To okno zaprem in layer je obarvan modro. Šele potem lahko delam z layerjem. Mi lahko kdo pomaga rešiti to zadevo?


spremenil: NikMan (23.2.2009 ob 08.42.21)
 
 
 
23.2.2009, 8:41
Zanimiva napaka. Ali je to novi layer ali background layer? je zamudno, vendar ali si poizkusil z odstranitvijo (plus settings datoteke) in ponovno namestitvijo programa?
 
 
 
23.2.2009, 9:24
to maš verjetno omogočeno opcijo quickmask, pritisni 'Q'
 
 
 
23.2.2009, 9:56
Ta Q sm že pritiskal ja, pa ni pomagalo, ker sm se s tem že enkrat zafrkavou ja pa pa je bil Q problem. Problem je bil drugje v nekih drugih nastavitvah. Sm ga pa tko rešil, da sm pritisnil v namizju tipke alt+ctrl+shift. Medtem ko s mdržal te tipke, pa sm pritisnil na ikonco photoshop. Pol me je vprašou, če res želim svoje nastavitve ponastavvit, kliknu sm yes in to je to. Zdej mi dela. Hvala vseen vsem.

lp mi.
 
 
 
23.2.2009, 11:44
Za to opcijo pa še vedel nisem.

spremenil: aleksy (23.2.2009 ob 11.44.55)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!