Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Protipiratski zakon oklestil splet

 
 
3.4.2009, 11:21
Novi zakon za boj proti spletnemu piratstvu je na Švedskem povzročil za tretjino manjši promet prek tamkajšnjega spletnega omrežja. Švedska zakonodaja sedaj dovoljuje lastnikom avtorskih pravic, da od ponudnikov dostopa do interneta zahtevajo podatke o uporabnikih, ki prenašajo podatke, za katere bi morali plačati. Po podatkih švedskega podjetja Netnod, ki meri spletni promet v in iz države, se je na dan sprejetja zakona ta z običajnih 120 gigabitov na sekundo zmanjšal na le 80 gigabitov na sekundo.

Več na http://www.zurnal24.si/Protipiratski-zak....

 
 
 
3.4.2009, 13:11
Jebiga
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!