Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Zanimivo branje

 
 
14.4.2009, 20:50
Preberite spodnje besedilo.

 
 
 
14.4.2009, 20:57
ja zleo znimivo!
 
 
 
15.4.2009, 13:45
Jaz naprimer to znam brati.
Veliko jih tega ne zna. Predvsem tisti, ki jim gre tudi samo branje slabo.
 
 
 
15.4.2009, 13:50
Evo še prevod tega besedila, če ga kdo ne zna prebrati:

Iz študije, ki jo je naredil neki profesor iz Cambridga izhaja, da sploh ni važno v kakšnem vrsten redu so črke v neki besedi, važno je samo, da sta prva in zadnja črka na pravem mestu. Na prvi pogled izgleda zelo konfuzno, vendar je možno kljub temu brati. Razlog je v tem, da možgani ne berejo vsake črke posebej, ampak besedo kot celoto. Zanimivo, mar ne!
 
 
 
15.4.2009, 15:48
haha jaz sploh od začetka nisem opazila da krneki piše xĐ...ne, problen nastane ko nekdo začne "nabijat" kakšno prekmurščino
 
 
 
15.4.2009, 17:24
JA to je dejansko res MOžgani iz besede razberejo največ tri črke, da potem ugotovijo besedo... Če pa se spravimo brat knjigo iz tega, nam pa preveč takih for lahko povzroči hude preglavice
 
 
 
15.4.2009, 19:42
Tisti, ki že "znajo" brati oz. berejo dovolj hitro, tekoče in ne črko po črko lahko preberejo to besedilo. Tisti, ki še vedno črko po črko pa ne-ne.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!