Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Hubble posnel fotografijo galaksije NGC 7049

 
 
15.4.2009, 9:39
Vesoljski teleskop Hubble (HST) je posnel fotografijo velike galaksije NGC 7049, ki leži v južnem ozvezdju Indijanec (Indus). Po obliki je na meji med spiralno in eliptično galaksijo. Na sliki je lepo viden halo, to je območje medlega soja, ki obdaja galaksijo. Sestavlja ga nešteto samostojnih zvezd, ki osvetljujejo obroče prašnih pasov okrog jedra galaksije. Svetle točke v haloju so kroglaste kopice, v katerih je s težnostjo povezanih na stotine tisočev zvezd.

Več na http://www.vesolje.net/navtika/novice/20....

 
 
 
15.4.2009, 19:36
Še eno odkritje iz vesolja...
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!