Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Znanstveniki načrtujejo tople grede na Luni

 
 
15.4.2009, 22:43
Skozi desetletja je prehrana astronavtov napredovala od zamrznjenih, posušenih praškov in pol-tekočih paštet. Sedaj hočejo ameriški znanstveniki gojiti zelenjavo v zelo majhnih toplih gredah na Luni. Veselijo se časa, ko bodo lahko obiskovalci Lune jedli svežo zelenjavo. To je zaprta topla greda, ki zgleda kot kozarec ujet v 46 centimetrov visok tristranski aluminijski okvir. Narejen je za to, da varno postavi laboratorijsko rastlino na lunino površje in jo ščiti med rastjo. Predstavniki trdijo, da do prihodnjih preizkusov ne bo prišlo do leta 2012.

Več na http://www.dnevnik.si/novice/znanost/104....

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!