Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Fizika: Vpliv segretega zraka na vodo

 
 
16.4.2009, 20:43


Posodo v kateri je zrak segrevamo. Izločanje mehurčkov v čaši z vodo je znak, da se je zraku pri segrevanju ...(1)... Če ohladimo zrak nekaj vode steče po cevci navzgor, ker ...(2)...

Torej stavka je treba dopolniti. Naloga ni tako zelo težka, zato lahko morda odgovorijo tudi tisti malo manj izkušeni.


spremenil: realife (16.4.2009 ob 21.48.09)
 
 
 
16.4.2009, 21:42
1. razširil
2. je pritisk manjši (se je zrak "skrčil"

Evo, spet napaka. Smajlija mi ven vrže pa nimam podpičja ;


spremenil: kljuka (16.4.2009 ob 21.43.28)
 
 
 
16.4.2009, 23:25
Posodo v kateri je zrak segrevamo. Izločanje mehurčkov v čaši z vodo je znak, da se je zraku pri segrevanju povečala prostornina. Če ohladimo zrak nekaj vode steče po cevci navzgor, ker smo zmanjšali tlak zraka v posodi.

(Celotna rešitev)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!