Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Glasba na diaprojekciji

 
 
6.2.2007, 0:00

Popestrili bomo diaprojekcijo in ji dodali glasbeno datoteko, ki se bo predvajala od začetka in do konca.

Povezava do vsebine
 
 
 
20.10.2007, 11:05
Pozdrav NikMan
Sem amaterka in sem nardila PPS po teh navodilih z glasbo ...poslala naprej ampak ne slišijo zvoka ob predvajanju PPS ...sem pa izbrala glasbo iz svoje zbirke ki jo imam naloženo na PC in je v mp3 ...ne vem kje je zanka in se obračam na tebe da mi svetuješ
LP
 
 
 
20.10.2007, 14:07
Problem nastane, ker se v powerpoint datoteko shrani samo povezava do datoteke.

Prva rešitev bi bila, da zraven .ppt datoteke priloži tudi datoteka z glasbo in v kolikor bo v isti mapi, kot .ppt prezentacija, bi moralo delovati tudi na drugih računalnikih.

Druga, boljša rešitev, pa je, da se datoteka vključi že v samo powerpoint prezentacijo,
kar je verjetno tvoja želja.

Vendar se na tem mestu pojavi omejitev, ker powerpoint ne podpira vključevanje .mp3 datotek v prezentacijo, ampak podpira samo .wav datoteke, ki so ponavadi precej večje.

Na srečo pa obstaja postopek, kako pretentati powerpoint.
Sama ideja je, da mp3 datoteko spremenimo v wav datoteko. Pri tem ni dovolj samo sprememba končnice, ampak je potrebno v datoteko zapisati še določene dodatne podatke.
Najlažje se to stori s programom CDex:
Prenos programa CDex


Po instalaciji programa izberemo v meniju CDex možnost Convert->Add RIFF wav header to mp3 files.
S tem postopkom dobimo datoteko wav, ki je približno iste velikosti kot mp3 in je primerna za vnos v powerpoint datoteko.

Tako wav datoteko zatem vnesemo v powerpoint po običajnem postopku, opisanem v lekciji.

Obstaja še ena zanka in sicer ima powerpoint določeno največjo velikost datoteke, ki se lahko vključi v samo prezentacijo.
Privzeto je ta vrednost majhna (100kB), zato je potrebno to vrednost popraviti na neko višjo številko (npr. 50000).
Omenjeno možnost najdeš pod Options/General - Link sounds with file size greater than,
v verziji 2007 pa se omenjena možnost nahaja v zavihku Sound tool/Option, ki se pojavi, ko kliknemo na ikono.
 
 
 
21.10.2007, 11:52
Hvala za obširno razlago in mi je uspelo naložit programček in tud naprej sem našla ravno tako kot je opisano .sedaj samo še PPS popravim ...
Sem zelo hvaležna ...hvala
 
 
 
2.1.2008, 13:14
Živjo!

Jaz imam pa še vedno en problem glede tegale.

Glasbo in vse mi je uspelo uštimat, ampak glasba mi igra samo dokler sem na prvem slide-u. Ko kliknem na 2./od 8ih pa mi glasba neha igrat. Kako v MPP 2003 zrihtam to, da bo igralo skozi celotno predstavitev?

Hvala
 
 
 
2.1.2008, 13:52
Glej korak 8?
 
 
 
16.8.2008, 20:39
Zdravo, sem nov uporabnik in sem delal po teh navodilih pa mi še vedno ne rata, ne vem kje se pojavi napaka, imam pa MPP 2003.
Ko naredim projekcijo in dodam zvok na mojem računalniku funkcionira, ko pošljem po elektronski pošti pa ostanem brez zvoka.
potegnil sem si tudi tale programček za pretvorbo CDex pa še vedno nič.
Prosim za pomoč
 
 
 
16.8.2008, 22:15
Ali si nastavil dovolj veliko vrednost za velikost, ki vključi zvočno datoteko v powerpoint?
 
 
 
17.8.2008, 8:10
Sem nastavil na 6000kb, pa mi ne potegne, sem opazil da je datoteka narejena v MPP brez zvoka 3,5m, ko pa sem dodal glasbo ki je bila velika 1,7m in shranil po obdelavi mi še vedno kaže velikost 3.6m, se pravi samo 100kb več kot prej.
Šel sem po postopku ki je opisan in mi ni jasno, a je možno da zapis glasbe pri pretvarjanju ni ustrezen.
 
 
 
17.8.2008, 11:17
Koliko je pa velika glasbena datoteka?
 
 
 
17.8.2008, 11:50
1,6mega, sedajla sem probal tako da sem zvok posnel z MPP, pa mi je pisalo da je zvok vdelan v projekcijo, potem sem shranil in poslal na prijateljev mail pa še vedno nič
 
 
 
17.8.2008, 15:08
Da se prepričaš, da je zvočna datoteka res vključena, je najbolje, da jo potem, ko jo vključiš, odstraniš iz originalne lokacije in preizkusiš, če še predvaja.

Ena izmed možnosti je tudi, da je problem samo na prijateljevem računalniku. Si poizkusil tudi na kakšnem drugem?
 
 
 
28.11.2008, 7:33
Ker mi je vaša spletna stran veliko pomagala pri urejanju predstavitve v Powerpointu, se vam najprej zahvaljujem.Problem pa je še vedno. Bom praktično prikazal primer. Za prezentacijo kobilic (cca 100 fotk) je seveda k vsaki dodan zvok oglašanja (lastni posnetki in spravljeni v Wav formatu). S Soundforge pretvorjeno v MP3 in s CDex-om nazaj v Wav. Ne vem, kaj pomeni nastavitev na primer na 50 MB. Ali je to kompletna za celo predstavitev ? To je seveda premalo, saj je kljub zmanjšanju v MP3 in nazaj v WAV še vedno skupaj zvokov za cca 300 MB. Ker ste odličen pedagog (razumljivo razlaganje), zato tudi rad preberem vašo stran, mi boste prav gotovo znali razložiti nastali problem. Hvala lepa.
 
 
 
28.11.2008, 7:45
Se opravičujem, ker nisem povedal, kaj ne "štima". Zvoki so popačeni, poleg tega, ko prenesem prezentacijo na drug računalnik, zopet Powerpoint opozarja, da ne najde datotekte. Doma pa, kjer sem vse sestavil in odstranil originalne datoteke s fajli zvokov, kot ste vi svetovali, je pa delovalo. Vi boste rešili problem, sem prepričan. Hvala
 
 
 
20.5.2015, 14:16
Dober dan
Jaz pa imam vprašanje glede shranjevanja glasbe, ki je že prilepljena k ppt predstavitvi. Po mailu sem namreč dobil predstavitev z zanimivo skladbo... Kako lahko naredim "download" te skladbe?
Hvala za odgovor.
 
 
 
22.2.2016, 15:26
Poglej v Računalništvo - Glasba v PowerPointu in dobiš odgovor
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!