Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Virtualizacija z VMware

 
 
27.12.2009, 0:00

Namestili bomo program za virtualizacijo operacijskega sistema. Deluje na OS Windows, Linux in MacOS. Lekcija je za Windows.

Povezava do vsebine
 
 
 
27.12.2009, 10:53
Če se ne motim, je Vmware Workstation plačljiva zadeva, zato bi od Vmware raje priporočil Vmware Server, kjer gre za zelo podoben izdelek, s tem da je brezplačen:
http://www.vmware.com/products/server/

Čeprav za domačo uporabo pa jaz osebno precej raje pripročam VirtualBox, ki zasede precej manj sistemskih sredstev od Vmware, prav tako pa tudi nekoliko hitreje:
http://www.zmaga.com/program_ucenje.php?....


spremenil: podtalje (27.12.2009 ob 10.54.29)
 
 
 
 
 
16.1.2010, 22:08
Sem tudi sam pred časom že gledal to primerjavo. Vendar pa se VirtualBox precej aktivno razvija. 3.0.4 je bila ena izmed prvih verzij od VirtualBox 3 in v kasnejših verzijah so precej popravili performance.

Tukaj je nekoliko novejša primerjava iz iste strani (sicer z VMware Player) verzije 3.1.2, kjer so rezultati že precej boljši:
http://www.techairlines.com/virtualbox-3....

Če povzamem, pa mislim, da so razlike med obema minimalne in navaden uporabnik bo med njima težko opazil kakšno občutno razliko.

Če res veliko uporabljate virtualne računalnike, potem bi tudi jaz verjetno priporočil VMware, saj gre tu za izdelek, ki ima za seboj že nekajletno zgodovino in izkušnje na področju virtualizacije.

Na drugi strani pa, če gledamo za občasno domačo uporabo, je tudi VirtualBox odličen produkt.

Kar pa pri meni odtehta, je, da na sistem instalira manj stvari od VMware, precej hitreje shranjuje in odpira obstoječe zagnane virtualne sisteme, še bolj pomemben podatek pa je, da je brezplačen.


spremenil: podtalje (16.1.2010 ob 22.09.26)
 
 
 
15.7.2011, 13:21
Zdravo mene pa nazima ce se da z Vmware narediti virtualno mašino katera bi sluzila kot server za spletno stran izd

LP. Roby
 
 
 
15.7.2011, 16:25
Seveda se da, saj je virtualni računalnik praktično isto, kot običajni računalnik.

Kakšno idejo pa imaš v mislih? Malo obrazloži, kako si si zamislil.

Mogoče lahko dam kakšen pameten nasvet, kakšna bi bila najbolj optimalna implementacija.
 
 
 
2.8.2011, 9:34
Naredil bi rd spletni server in na tep spletni radio probu sm narediti na Vmware Workstation in nalozil XAMPP in zadeva je bila vidna samo na istem racunalniku kjer je bila nalozen virtual cim sm pa hotel da bi se vidl na vzvn imam staticni IP. Sedaj sem pa razmislal da bi nalozu na Vmware windows server 2008 R2 in preko njega naredil server.

LP. Roby
 
 
 
24.10.2011, 22:15
A se da kako importat vmware image v virtualboxu? je sploh možno to narediti?

spremenil: Džeri (24.10.2011 ob 22.16.09)
 
 
 
24.10.2011, 22:31
Kolikor vem celotnega računalnika ni možno uvoziti, lahko pa v VirtualBox uvoziš disk iz Vmware-a.

Vendar pa moraš vedete, da VirtualBox uporablja drugačno (navidezno) strojno opremo, zato bo sistem rabil druge gonilnike, kar pa zna biti problem, predvsem zaradi diskov in pa še kaj.

Sedaj je odvisno, kateri sistem je bil naložen na tem Vmware in s kakšno konfiguracijo.

Če zaključim, da sicer se narediti, vendar lahko pričakuješ težave, tako da, če res ni nujno, ti to odsvetujem.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!