Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Dobre knjige na dopustu

 
 
20.6.2008, 8:05
Tek za zmajem- Khaled Husseini.Noro dobra zgodba,se dolgo po tem ji nobena druga ne seze 'do kolen'.
 
 
 
10.7.2008, 15:03
mene pa neki zanima:

KAKO SI SLEDIJO KNJIGE DANA BROWNA (ledena prevara, davincijeva šifra, digitalna trdnjava, angeli in demoni) PO VRSTI OD PRVE DO ZADNJE NAPISANE?

to poletje imam namen prebrat vsaj 2 če ne 3 od teh, (ker so baje dost dobre) pa bi rad vedu s katero naj začnem, zato prosim za pomoč!!


fajn se mejte pa uživite u lepem vremenu!!!
 
 
 
10.7.2008, 15:12
Kakor jaz vem:

- Digitalna trdnjava
- Angeli in demoni
- Da Vincijeva šifra
- Ledena prevara
 
 
 
11.7.2008, 20:03
aha, tko da zdej vem

hvala in lp!
 
 
 
15.7.2008, 7:34
Jaz bom verjetno bral knjigo "živi", ki govori o preživelih po letalski nesreči.
 
 
 
29.7.2008, 0:05
Nikola Tesla, John Joseph O'Neill

Biografija enega izmed največjih znanstvenih umov vseh časov. Število njegovih izumov je res neverjetno, čeprav na žalost večina sploh ne ve, koliko je Tesla doprinesel k znanosti. Marsikatera njegova ideja je še za današnje čase nedojemljiva.

Kljub tem, da je v knjigi tudi nekaj malega tehničnih opisov, pa lahko knjigo mirno berete tudi brez kakršnega koli predznanja.

V kolikor je v vas vsaj malo raziskovalnega duha, boste nad to knjigo navdušeni.
 
 
 
2.8.2008, 12:40
Fizika in Metafizika, Franc Rozman, 2002

Zanimiva knjiga, v kateri avtor predstavi svoj pogled na stvarnost in Einsteinovo relativnostno teorijo. Loti se tudi problema potencialne energije vesolja in gravitacije, v zadnjem delu pa predstavi svoj pogled na materijo in nesnovne vrednote.

Knjiga je kratka (100 strani) in napisana razumljivo. Zahtevano je vsaj osnovno fizikalno znanje, zato je priporočam samo tistim, ki jih ta tematika zanima.
 
 
 
2.8.2008, 12:50
Einsteinova tančica, Anton Zeilinger, 2005

Knjiga trenutno enega vodilnih teoretičnih fizikov, v kateri je predstavljena kvantna fizika, v zadnjem poglavju pa je predstavljena tudi trenutno najbolj aktualna teorija, po kateri je celoten svet Informacija.

Knjiga je sicer včasih malenkost nedosledna, vendar zaradi pomanjkanje literature o tej tematiki v slovenskem jeziku vseeno priporočam branje tistim, ki se želijo spoznati s teorijo kvantne fizike.
 
 
 
2.8.2008, 12:59
Information, The New Language of Science, Hans Christian von Baeyer, 2003, angleščina

Odlična knjiga, ki se ukvarja s teorijo kvantne fizike in pojmom informacije, vendar pa je knjiga še veliko več od tega.
V njej so predstavljena vsa velika odkritja v znanosti v zadnjem stoletju, obenem pa skozi njo na zelo lep način spoznamo načela znanstvenega raziskovanja.

Knjiga je na žalost samo v angleškem jeziku.

Zanimiva bo predvsem tistim, ki jih zanima, kje so trenutno meje današnje znanosti.
 
 
 
5.1.2009, 20:24
Grisham ...
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!