Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Spoznajte Zagreb na zabaven način!

  Greva še en krog? Je bila moja prva misel, ko sva zaključila z igro Unlock Zagreb. To je najbolj zabaven, inovativen in pustolovski način spoznavanja mesta!
 

Greva še en krog? Je bila moja prva misel, ko sva zaključila z igro Unlock Zagreb. To je najbolj zabaven, inovativen in pustolovski način spoznavanja mesta! Se še spomnite šolskih ekskurzij? Grozno so bile dolgočasne. Vodiči so predavali o podatkih v neskončnost in nihče si ni zapomnil nič drugega kot to, kje se dobi dobre sendviče. Še danes si nič ne zapomnim, če podatki niso predstavljeni skozi zgodbe.

In ali sploh obstaja boljši način učenja, kot ta, da si aktivno udeležen v odkrivanju znanja? Vse to ponuja Escape Room Enigmarium Zagreb v darilnih paketih SelectBox z eno najboljših iger v Evropi – Unlock Zagreb.Skrivnosti, pustolovski duh in napenjanje možgančkov Pustolovščina se začne že takoj na vhodu zagrebščega Escape Rooma Enigmarium. Sprejme naju simpatična Ema, ki je že vživeta v vlogo pripovedovalke zgodb. Razloži nama, kako igra poteka. Dobiva veliko leseno knjigo s ključavnicami, za katere bova morala po celem mestu iskati ključe!

Vsaka stran v knjigi predstavlja nadaljnja navodila in dokler ključa ne najdeva, ne veva kam naprej. Da pa naloga ne bo prelahka, morava sproti reševati še rebuse in se z vsake točke javljati Emi.Krvavi most in viteške zgodbe

Poleg tega, da med igranjem igre in iskanjem naslednjega ključa na najbolj domiseln način spoznavava Zagreb, se učiva še njegove zgodovine, zavite v viteške zgodbe. Krvavi most je kraj, ki je takšno ime dobil bo hudih in dolgo časa trajajočih bitkah med vitezi dveh naselbin – Kaptol in Gradec. Nekoč je tu stal most, danes pa je ulica tlakovana, a ime je vseeno obdržala. To ni zgolj zgodba, temveč del zagrebške zgodovine. Krvavi most pa je povezan še z eno legendo, okoli katere je zasnovana tudi igra Unlock Zagreb.

Legenda pravi, da sta bila vojvodinja Ružica in vitez Pavo zaljubljena, a sta pripadala različnim naselbinam. Ružico si je za nevesto izbral zlobni vojvoda Grdun, vaša naloga med igro pa je, da jo rešite iz njegovih krempljev. Le kdo ne obožuje mističnih zgodb, legend in malce srhljive preteklosti? Zgodba dela Escape room Enigmarium igro še veliko bolj zanimivo!Ena ura sprehoda po znamenitostih Zagreba

V igro se takoj vživim! Za na pot dobiva potrebščine: veliko leseno knjigo s ključavnicami, svinčnik in papir ter telefon. Pri prvi nalogi se vedno zatakne, saj moraš najprej razvozlati sistem, po katerem je igra narejena. Ko enkrat razumeš bistvene točke, potem gre lažje.

Vsi namigi so del zgradb, napisov, kipov – slik, ki jih kot mimoidoča turistka sploh opazila ne bi. Tako pa sem pozorna na vsako malenkost, opazim vse posebnosti stare arhitekture in vlečem na ušesa, če bom od vodičev skupin turistov izvedela kaj, kar mi bo prišlo prav.Če ne zdaj, potem kdaj? Ne oklevaj, v darilnih paketih SelectBox te čaka pustolovščina Unlock Zagreb, ki jo lahko podariš svojim bližnjim ali sebi. Najdeš jo TUKAJ.

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 1800 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 26 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!