Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Preizkusi se v vlogi detektiva!

  So vam pri srcu miselni izzivi, detektivske igre in skrivnosti? Nam so, zato smo našo reporterko poslali na zabavni preizkus v Escape Room MindMaze Ljubljana.
 

Se še spomniš, kako si kot otrok s široko razprtimi očmi poslušal/a zgodbe, polne skrivnosti in ugank?Jaz se jih še kako dobro spomnim. Ljudem so nam pač všeč skrivnosti, misteriji in uganke, ki nam zaposlijo misli in prebudijo domišljijo. Escape Room oziroma soba pobega pa je še mnogo boljša od mističnih zgodb.Tokrat sva v sklopu darilnih paketov SelectBox preizkušala zares izvrstno dogodivščino.

Napni možgančke, ozri se po sobi in najdi skrite namige.

Ob prihodu naju sprejme Marko, ki se že skrivnostno nasmiha in nama noče nič kaj preveč izdati. Predstavi nama Alkimistovo sobano, v kateri bova zaprta naslednjih 60 minut, pokaže gumb za »izhod v sili« in poda namig, da je vsak predmet, ki ga najdeva, uporaben zgolj 1x. Torej ima vsaka uganka zgolj eno rešitev, vsak »zaklad« pa ima zgolj en namen – odkriti naslednjega. Prizna tudi, da so nekateri predmeti v sobani zgolj prevara, saj ne služijo ničemur drugemu, kot zavajanju. Iskanje bo torej še malce težje, kot sva mislila. Preden se podava med ljubljanske skrivnosti, nama Marko poda še walkie talkie.Za vsak slučaj, če bosta potrebovala kakšen namig ali pomoč. Ves čas bova namreč »opazovana« preko kamer, nameščenih po sobi. Tako bo videl, če se bova predlogo zadržala pri posamezni uganki. Vstopiva v skrivnostno Alkimistovo sobano…Najti morava zlato jajce, ki naj bi po legendi iz 16.stoletja, spreminjalo kovine v zlato.Vrata za nama se zaprejo, obrneva peščeno uro, ki bo odmerjala preostali čas do razkritja uganke. Prvih nekaj minut se nemo razgledujeva po sobi, iščeva namige in samo preučujeva prostor. Vse skrinje, vrata in predali so zaklenjeni, kar nama daje jasno vedeti, da morava poiskati kar nekaj ključev. En ključ namreč odklene zgolj eno ključavnico ….

Sledi barvam, razmisli kaj početi s predmeti, spoznaj zodiak

Priznati moram, da je Alkimistova sobana zares razburljiva! Polna je skrivnostnih simbolov, rozet, znakov zodiaka, run in drugih simbolov, ki jih ne srečaš prav pogosto. Na steni je krog s simboli, ki jih razumem samo delno; v kotu kotel s temno tekočino; ob steni nenavadna omara, ki izgleda kot prehod v drug svet – tako kot omara v zgodbah iz Narnije. Na steno je naslonjena pohodna palica in kmalu že umikam slike s sten, da odkrijem, kaj se skriva za njimi. Napneva možgane, v nama se zbudi detektivski duh in kmalu sva že globoko v igri. Premaknila sva že pol pohištva, našla prva dva ključa in predmete, ki so nama v pomoč pri nadaljnjem iskanju. Zrem v steklenice s pisano tekočino in ne vem natančno, kaj naj bi počela z njimi. Obračam jih v vse smeri, nato pa se mi posveti! So rešitev za … ha, si mislil/a, da ti bom povedala? Ne, potem ti uničim vso zabavo! Iz skrinje potegnem čuden predmet in ga premikam po sobi, da bi ugotovila, čemu služi. Po nekaj neuspelih poskusih mi končno posveti lučka nad glavo in že v rokah držim nov ključ, ki odpira nove uganke …

Staknite glave, kajti za vsako skrivnost se domišljijski razplet najde

Zanimivo je, kako različni smo si. Meni so bile določene poteze povsem naravne, zato sem nekatere uganke rešila hitro. Pri drugih pa sem si razbijala glavo in razmišljala, kako za vraga naj najdem številčno kodo, ki bo odklenila novo ključavnico. Moj »partner in crime« pa ima očitno ravno obratno domišljijo – razvozlal je druge uganke na čisto drugačen princip, kot bi se jih lotila sama. Tako hitro ugotoviš, kako zelo pomembno je sodelovanje in dejstvo, da vsakdo lahko prispeva svežo perspektivo k reševanju problema.Ko misliš, da ti je že uspelo, pride najtežji del

Skriti gumbi; vrata, za katerimi se skriva še več skrivnosti; in neznani simboli, ki na koncu tvorijo rešitev uganke, so nama pomagali, da sva se prebila do zlatega zmajevega jajca. Bila sva tik pred koncem in zvočni signal je označeval, da nama zmanjkuje časa. Jajce je bilo namreč zaklenjeno in potrebovala sva štiri mestno kodo. Namigi, kako priti do nje, so bili raztreseni po celi Alkimistovi sobani. Kar nekaj logike, matematike in branja skritih znakov je bilo potrebnih, da sva začela odkrivati prave številke za odklep zadnje ključavnice. Ker nama je časa že hudo zmanjkovalo, zadnje številke pa nikakor nisva uspela razvozlati, se je oglasil Marko preko walkie talkie-ja. »Potrebujeta namig, kako do zadnje številke?« Oja, še kako sva potrebovala namig!

Poda nama namig … stečem na začetek sobe po knjigo, ki mi bo pomagala, preberem imena, odprem posodo, povoham, da se prepričam, ali prav predvidevam in že se odpirajo novi predali, v katerih se skriva predmet, ki nama bo pomagal do zadnje številke. Huh, tole pa je zakomplicirano! Tako hitro računam, da se zmotim pri seštevanju … poskusim še enkrat in končno imava kodo, ki odklene ključavnico! Kaj zdaj z jajcem? Še ven morava priti …mojemu »sotrpinu« se takoj posveti, steče z jajcem na drug konec sobe, naredi nekaj (ja, ne povem česa, seveda da ne!) in vrata so odprta!

Uspešno sva rešila uganko Alkimistove sobane! Woho! Za pobeg sva potrebovala 64 minut, torej 4 minute dlje, kot naj bi igra uradno trajala. Ni slabo, sploh ne! Kasneje razmišljam, koliko časa bi potrebovala, če bi šla še enkrat od začetka … dejansko je toliko majhnih skrivnosti, ki jih moraš sestaviti v celoto, da si niti ne uspeš zapomniti vseh. Celotna igra je zasnovana fantastično! Bolj mistične in razburljive dogodivščine pa že dolgo ne! Prepričana sem, da se med igro vklopijo možganski centri, ki običajno »počivajo«, saj igra zares zahteva veliko miselnega dela in abstraktnega razmišljanja.

Obenem pa preizkuša potrpežljivost soigralcev – v nekem trenutku sva bila že blizu prepira, ker je vsak razvijal svojo teorijo. No, seveda se nisva sprla, saj sva rajši združila moči. Takle preizkus je zagotovo eden boljših team buildingov, ki si jih lahko zamislite, saj povezuje ljudi in življenju doda malce skrivnostnosti in napetosti, kot bi tisto uro živeli v filmu.Že razmišljam, kdaj bova preizkusila še drugo sobano v sklopu Escape Room MindMaze.

Ti pa ne odlašaj, preveri ponudbo TUKAJ in se še ti podaj na skrivnostna pota …

Escape Room MindMaze igro najdeš v ponudbi darilnih paketov SelectBox TUKAJ 

Avtor: Živa Kovačevič za SelectBox

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!