Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Južna Koreja

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ste vedeli, da je Južna Koreja na prvem mestu po številu plastičnih operacij na prebivalca na svetu?
 
 
1
 
 
Glavno mesto Južne Koreje?
 
 
2
 
 
Kakšen pa je uraden jezik v Južni Koreji?
 
 
3
 
 
Južna Koreja je po velikosti za približno petkrat večja od Slovenije. Koliko prebivalcev pa šteje?
 
 
4
 
 
1950 metrov visoki ognjenik, ki hkrati predstavlja najvišji vrh države?


 
 
5
 
 
Skoraj 60 odstotkov prebivalcev se niso povezali z nobeno versko vejo. Katera veja pa z skoraj 20 odstotki predstavlja drugo največjo religijo?


 
 
6
 
 
Kako pa se imenuje južnokorejska denarna valuta? 
 
7
 
 
Južna Koreja je tehnološko zelo napredna država in ima moderna mesta z visokimi stolpnicami. Vendar pa se pohvalijo tudi z gozdnatim področjem, ki predstavlja koliko odstotkov države? 
 
8
 
 
Država je nora na glasbo in ples in so vodilni v breakdance izvajalcih na svetu. Imajo pa zelo priljubljeno glasbeno zvrst, ki je nekakšna mešanica modne zahodne popularne glasbe in visoko-energetskega japonskega popa? 
 
9
 
 
Pasja hrana je na južnokorejskem jedilniku prisotna že stoletja, čeprav jo imajo nekatere azijske države za kontroverzne in je četrta najbolj priljubljena mesna jed v Južni Koreji. Uživajo jo predvsem starejši prebivalci. Kako se imenuje tradicionalna jed, ki jo sestavlja pasje meso?


 
 
10
 
 
Taekwondo je borilna veščina, ki izhaja iz korejskega polotoka. Drugi najbolj priljubljen šport je nogomet, kateri pa je prvi?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!