Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Združeno kraljestvo

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwlllllandysiliogogogoch ni tiskarski škrat, ampak ime kraja, ki nosi najdaljše ime na svetu ter se nahaja v Združenem kraljestvu.
 
 
1
 
 
Združeno kraljestvo obsega dežele Anglijo, Škotsko, Wales in ? 
 
2
 
 
Glavno mesto Združenega kraljestva, kjer živi okoli 8 milijonov ljudi? 
 
3
 
 
Kako se imenuje denarna valuta Združenega kraljestva? 
 
4
 
 
V Združenem kraljestvu nimajo predsednika kot mi, ampak imajo ustavno monarhijo, kjer vlada kraljica ali kralj. Ali potrebuje vozniško dovoljenje (ali potni list) za vožnjo avtomobila


 
 
5
 
 
Koliko prebivalcev pa šteje Združeno kraljestvo? 
 
6
 
 
Združeno kraljestvo je v bistvu otočje. Kako se imenuje največji otok? 
 
7
 
 
Katero je drugo največje mesto v Združenem kraljestvu, kjer živi dober milijon ljudi? 
 
8
 
 
Kako se imenuje pijača, ki jo v Združenem kraljestvu tako radi uživajo in spijejo približno 165 milijonov skodelic na dan? 
 
9
 
 
Ali so kraljeve poroke v Združenem kraljestvu tudi državni prazniki, kar pomeni, da so dela prost dan?


 
 
10
 
 
V Združenem kraljestvu uporabljajo so leta 1995 prešli na mednarodni sistem enot ampak obenem še vedno uporabljajo imperialne enote za merjenje dolžin in podobno. Ali vozijo tudi po desni strani ceste kot pri nas?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!