Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nizozemska

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Nizozemska se deli na različne province in najbogatejši sta južna in severna Holandija. Od tu tudi izvira pogovorno ime Holandija za Nizozemsko.
 
 
1
 
 
Glavno mesto Nizozemske, kjer živi okoli 800.000 ljudi? 
 
2
 
 
Uradni jezik na Nizozemskem je? 
 
3
 
 
Po katerem prevoznem sredstvu so znani na Nizozemskem, kjer kar 18 milijonov teh vozil vozi po 15.000 kilometrih urejenih poti? 
 
4
 
 
Nizozemska je danes največja proizvajalka in izvoznica (poleg sira) katere rastline, ki pa je bila drugače uvožena iz Turčije? 
 
5
 
 
Vaalserberg je najvišji vrh na nizozemskem. Koliko pa meri v višino? 
 
6
 
 
V katerem mestu pa se nahaja največje pristanišče v Evropi? 
 
7
 
 
V katerem nizozemskem podjetju so izumili CD, DVD, Blu-Ray in kaseto? 
 
8
 
 
Ali je Nizozemska prva država na svetu, ki je leta 2001 uzakonila istospolne poroke?


 
 
9
 
 
Nizozemska je zelo znana tudi po mlinih na veter, od tega jih je kar 19 v UNESCO svetovni dediščini. Koliko pa jih je skupaj? 
 
10
 
 
Flevoland je ime province, ki je nastala leta 1986, zemljo pa je pridobila kod? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!