Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Deset najbolj znanih naravnih čudes

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Na svetu bi za naravna čudesa lahko rekli, da jih je nešteto. Mi smo pripravili deset bolj znanih. Jih boste prepoznali?
 
 
1
 
 
Eden najmanjših vulkanov na svetu, ki do leta 1943 sploh še ni obstajal, potem pa v prvem letu narasel za 336 metrov. Danes je dosegel končno višino 424 metrov in ne bo bruhal nikoli več. Nahaja se v Mehiki. 
 
2
 
 
Edinstven narodni gozdni park, ki se nahaja na Kitajskem. Leta 1992 je bil uradno uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine, 
 
3
 
 
Tvorba ob avstralski obali, ki jo sestavlja okoli 2800 manjših ločenih podmorskih koralnih grebenov in okoli 600 koralnih otokov, ter je največja zbirka koral na svetu. 
 
4
 
 
Kanjon, ki ga je ustvarila reka Kolorado v in je eden najbolj obiskanih parkov v ZDA. 
 
5
 
 
Nahaja se skoraj natanko v geografskem središču Avstralije in je največji skalni monolit na svetu. 
 
6
 
 
S 8848 metri nadmorske višine najvišja gora na Zemlji. Njegov vrh in greben predstavljata mejo med Nepalom in Tibetom. 
 
7
 
 
Grand prizme pomlad je eden najbolj znanih termalnih vrelcev na svetu, ki je obenem tudi tretji največji na svetu. 
 
8
 
 
Največji doslej znani podzemski kanjon na svetu po Unescovem merilu. 
 
9
 
 
Slapovi so široki približno 1,7 kilometra in visoki 128 metrov. Posebnost slapov se kaže zaradi ozke kotanjaste razpoke, kamor pada voda. 
 
10
 
 
Čudežni zaliv, v njem pa se skriva eno najlepših velemest na svetu. Zaliv je obdan s tropskim gozdom, čudovitimi plažami in nenavadno oblikovanimi gorami. V zalivu je več kot 130 otokov. 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!