Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Švica

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ste vedeli, da je uradno ime za Švico v latinskem jeziku Confoederatio Helvetica? Od tu tudi kratica CH, ki ste jo verjetno že opazili.
 
 
1
 
 
Katero je glavno mesto Švice, kjer živi okoli 130.000 ljudi? 
 
2
 
 
V Švici so štirje uradni jeziki. Nemščina, francoščina, italijanščina in? 
 
3
 
 
Koliko ljudi pa živi v Švici? 
 
4
 
 
Uradna denarna valuta v Švici? 
 
5
 
 
V Švici je kar 208 gora, ki merijo več kot 3000 metrov. Z 4634 metri pa je najvišji? 
 
6
 
 
Katera organizacija je bila ustanovljena v Ženevi leta 1863 in ima okoli 100 milijonov prostovoljcev po celem svetu? Logotip organizacije sta obrnjeni barvi švicarske zastave. 
 
7
 
 
Švica je zelo znana po čokoladi, siru, bančnem sistemu in katerih svetovno znanih in priznanih luksuznih izdelkih, ki pokrivajo več kot polovico svetovnega trga? 
 
8
 
 
Kako pa se imenuje ena najbolj znanih Švicarskih jedi, pri kateri koščke različne hrane z dolgimi vilicami pomakamo v topljen sir ali vroče olje? 
 
9
 
 
Ali se nahaja najvišje ležeča evropska železniška postaja na 3454 metrih v Švici?


 
 
10
 
 
Kako se imenuje danes najstarejša in hkrati najmanjša oborožena sila na svetu, ki skrbi za varovanje Papeža, apostolske palače in vhodov v Vatikan? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!