Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Finska

  Finci trdijo, da imajo v knjižnem jeziku najdaljši palindrom na svetu. Beseda, ki se bere v obe smeri enako, pa se imenuje Saippuakivikauppias.
 
 
1
 
 
Glavno mesto Finske?
 
 
2
 
 
Ali je Finska Skandinavskih držav?


 
 
3
 
 
Koliko prebivalcev šteje Finska?
 
 
4
 
 
Soba, zasnovana na Finskem kot prostor z visokimi temperaturami se po celem svetu imenuje? 
 
5
 
 
Kako se imenuje čudoviti naravni pojav, ki je dobil ime po rimski boginji jutranje zarje Avrori in je zelo pogost na Finskem?
 
 
6
 
 
Koliko otokov ima Finska?
 
 
7
 
 
Finščina in madžarščina sta del katere skupne jezikovne skupine?
 
 
8
 
 
Finska zastava je sestavljena iz dveh barv. Modre, ki predstavlja jezera, in bele, ki predstavlja?
 
 
9
 
 
Tradicionalna finska sladica za Veliko noč?


 
 
10
 
 
Kako Finci rečejo Finski?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!