Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

V Washingtonu bodo odstranili največji jez v državi

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V zvezni državi Washington člani indijanskega klana še vedno pripovedujejo zgodbe, kako je bila reka Elwha polna lososov in da si jih ob prečkanju reke lahko vedno občutil med nogami.
 
Septembra lani so se uradniki odločili, da bodo začeli z dolgotrajnim procesom odstranitve največjega jeza v zvezni državi Washington na reki Elwha. Poleg tega pa bodo porušili še drugega, ki se nahaja nedaleč na isti reki. Oba sta bila zgrajena v dvajsetem stoletju in glavni problem obeh je bilo oviranje lososovih poti po reki. Največji projekt odstranitve v državi pa naj bi bil po nekih napovedih dobro izhodišče za odstranitev ostalih jezov, ki prav tako onemogočajo normalno življenje v rekah.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
6.9.2011, 0:30
Mogoče kdo ve, kateri je res največji jez v ZDA?

spremenil: NikMan (6.9.2011 ob 07.01.54)
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!