Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Izredne vremenske razmere na oddaljenem planetu

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ekipa astronomov iz kanadske univerze v Torontu je opazovala izredne svetlobne spremembe na pritlikavem planetu, ki se nahaja v naši bližini.
 
Po vsej verjetnosti gre za največje neurje, kar so jih astronomi kadarkoli videli na kateremkoli planetu. Pritlikavi in veliki planeti, kot je na primer Jupiter, pa imajo podobne atmosfere, zato odkritje predstavlja novi fenomen pri raziskovanju vremenskih razmer na planetih izven našega osončja.

Astronomi so namreč odkrili kar 30 odstotno svetlobno spremembo, ki se je zgodila v manj kot osmih urah in pravijo, da je nevihta morebiti večja kot tista, ki jo poznamo na planetu Jupiter, največjemu planetu v našem osončju. Omenjajo pa tudi drugo verjetnost, ki razlaga, da opazujejo le vroče plasti pritlikavega planeta skozi oblačne luknje.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!