Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

NASA prvič potrdila obstoj nam podobnega planeta

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Planet, ki je oddaljen 600 milijonov svetlobnih let in ima 22 stopinj Celzija je 2.4 krat večji kot Zemlja in za pot okoli nam podobnega sonca potrebuje 290 dni.
 
Planet, ki so ga imenovali Kepler-22b je do sedaj najmanjši planet, ki so ga znanstveniki odkrili in najbolj primeren za morebitno življenje, saj bi lahko bil sestavljen iz kamenin, plina ali tekočine. Za obstoj planetov zunaj našega Osončja je potrebno vsaj trikrat zabeležiti, kako planet obkroži ali prekrije svojo zvezdo. Od vseh 2.326 planetov, ki jih je Keplerjev teleskop našel, jih je le deset, ki imajo podobno velikost kot Zemlja. Kepler-22b pa naj bi se nahajal na ne prevročem in ne premrzlem pasu in naj bi imel veliko večje možnosti za življenje, saj naj bi imel temperaturo okoli 22 stopinj Celzija.

Svetlobno leto predstavlja razdaljo, ki jo svetloba prepotuje v enem letu in znaša 9.454.240.512.000 kilometrov. Za primerjavo, svetloba potrebuje 8,2 minute, da pripotuje od Sonca do Zemlje in najbolj oddaljen človeški predmet, vesoljska sonda Voyager 1, je oddaljen 12,5 svetlobnih ur od nas. Naša Galaksija je široka približno 100.00 svetlobnih let in najbližja galaksija, Andromedina galaksija, je oddaljena 2.360.000 svetlobnih let. NASA je z iskanjem Zemlji podobnim planetov začela leta 2009 in bo misija trajala do konca naslednjega leta. Keplerjev teleskop se lahko pohvali z največjo kamero, ki so jo do danes poslali v vesolje in lahko spremlja stalni pas neba oziroma 150.000 zvezd.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!