Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Tiranozaver je imel pernate prednike

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Paleontologi na Kitajskem so odkrili največjega pernatega dinozavra do sedaj ter direktne dokaze, da je imel tiranozaver pernate prednike.
 
Znanstveniki že več kot desetletje vedo, da so nekateri dinozavri imeli perje podobno ptičem. Vendar pa v poročilu, ki ga je objavila revija Nature, objavljajo direktne dokaze, da je imel devet metrov dolg in dobro tono težak tiranozaver pernate prednike. Teropod, katerega okostje je bilo skoraj popolnoma ohranjeno, je bil kar štiridesetkrat večji kot katerkoli drugi poznan pernati dinozaver.

Imenovali so ga Yutyrannus huali, kar predstavlja kombinacijo zahodnega in vzhodnega jezika in v našem jeziku predstavlja lepega pernatega tirana. Našli so ga v provinci Liaoning Province, ki je znana po pokopališču dinozavrov in segajo v dobo krede, se pravi pred okoli 130 milijoni leti. Po mnenju raziskovalcev naj bi perje teropodu služilo za lažje preživetje v zimskih časih, vendar pa zaradi velikosti niso bili sposobni leteti.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!