Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Spolno življenje velikih pand pojasneno

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Parjenje velikih pand tako v naravi kot v ujetništvu je že dalj časa znano kot zapleteno, vendar pa nova študija razkriva še dodatne zelo zanimive informacije.
 

Nova študija, ki je bila objavljena v reviji Biology of Reproduction, je bila prva, ki je razkrila, kako se velike pande parijo skozi čas. Da pridejo samci v stik s samico, ki so v času parjenja, je kar težek podvig z njih in, če jim podvig uspe, morajo prepotovati pot, katera je vse prej kot nezanimiva.

Tako mora samec za uspešno parjenje s samico  prepotovati zelo dolge razdalje in skozi zelo težaven teren in ker je čas parjenja skozi leto razpotegnjen med februarjem in majem, je njihova uspešnost še toliko bolj težavna. In, da se poti samca in samice prekrižata ravno v tistih treh dneh, je uspešnost toliko bolj manjša.


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!