Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Gozdni sadeži upočasnujejo staranje možganov

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ženske, ki uživajo borovnice in jagode, naj bi po ameriški raziskavi upočasnjevale staranje možganov oziroma dlje časa vzdrževale njihovo duševno stanje.
 
Pri raziskavi je sodelovalo dobrih 16.000 žensk, katere so morale odgovoriti na vprašanja o njihovem odnosu do zdravega načina življenja in zajema obdobje med letoma 1976 in 2001. Rezultati so pokazali, da tiste ženske, ki so uživale več gozdnih sadežev, so upočasnile staranje možganov za kar dve leti in pol. Vsaki dve leti po letu 1995 so namreč izmerili duševne funkcije pri ženskah, ki si bile starejše kot 70 let in znanstveniki  potrjujejo, da imajo danes tudi prvi dokaz za svoje trditve.

Borovnice in jagode vsebujejo flavonoide, ki delujejo kot antioksidanti in jih lahko najdemo tudi v citrusih, jabolkih, čaju, rdečemu vinu ter čebuli. Prav tako pozitivno vplivajo na srčne okvare, sladkorne bolezni in raku. Danes vsi zdravniki poudarjajo, da je potrebno uživati različna sadja in zelenjavo, saj se tako užije več flavonoidov in naredi telo bolj zdravo in vitalno.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!