Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Facebook na borzi

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V petek je Facebook pričel kotirati na borzi, ob izklicni ceni 38 dolarjev pa je tako vrednost podjetja ocenjena na 104 milijarde dolarjev.
 
V petek je Facebook izvedel javno prodajo delnic in pričel kotirati na borzi. Ob izklicni ceni 38 dolarjev je tako vrednost podjetja ocenjena na 104 milijarde dolarjev. V javni prodajo so prodali 421 milijonov delnic ter tako pridobili 16 milijard dolarjev.

Po odprtju trga je vrednost delnice skočila na 42 dolarjev, vendar pa je ob koncu dneva znašala samo 38,23 dolarja. Po navdušenju v medijih pred javno izdajo delnic omenjeno trgovanje predstavlja majhno razočaranje, saj so mnogi pričakovali višjo vrednost. Razočaranje vlagateljev pa je razvidno tudi iz sorodnih podjetij, kot so Zynga, Groupon, LinkedIn, ki se jim je vrednost znižala za nekaj procentov.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
20.5.2012, 21:49
Če bi investiral, bi zagotovo vložil denar (če je to seveda možno) v Tesla Motors. Mislim, da bo podjetje rastlo tako kot Apple v zadnjih 5 letih in bo postalo številka 1 v avtomobilski industriji.
 
 
 
 
21.5.2012, 18:57
Delnice so padle na 30 tam nekje, naj bi se jih dalo nabaviti pri Ilirika, še je čas za bogataše
 
 
 
 
21.5.2012, 23:38
Cena je padla na $34, če pa to prenesemo v procente, pa to pomeni več kot 10% padec. Če se to prevede v denar, je kapitalizacija podjetja Facebook manjša za skoraj 10 milijard dolarjev.

Tako da nekateri so izgubili kar nekaj denarja, vprašanje pa je, če ne bo padlo še bolj.

Če koga zanima več: http://www.policymic.com/articles/8504/f....


spremenil: podtalje (21.5.2012 ob 23.39.11)
 
 
 
 
29.5.2012, 23:58
No, danes facebook delnica spet padla za skoraj 10%. Sedaj je vredna samo še $ 28.84

http://www.nasdaq.com/symbol/fb
 
 
 
 
10.9.2012, 10:32
Sem šel danes po dolgem času zopet preveriti, koliko je vrednost Facebook delnice in je trenutno vredna samo še $18.98.

Kot kaže, so se nekateri kar precej ušteli ...

 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!