Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prisotnost religije na medzvezdnem potovanju

  Potovanje na drug planet predstavlja tako velik tehnološki kot tudi človeški izziv, saj se mnogi sprašujejo ali bi bila vključitev organizirane religije lahko sporna odločitev.
 

Verski voditelji so 14. septembra na 100. obletnici simpozija o vesoljskemu potovanju sodelovali v debati, ki je predvidevala možnost vesoljskega potovanja na drug planet v naslednjih stotih letih. Debata je postala zanimiva zaradi dveh podanih mnenj, katere objavljamo spodaj.

Direktor krščanskega centra v Kaliforniji je zagovarjal prisotnost cerkvenih organizacij in pravi, da imajo vire, sredstva in možnost zbrati podporo za medzvezdno potovanje. Dodaja tudi, da misija predstavlja duhovni potencial in bi se morali že pripravljati na pripravo organizacije, ki bi ministrovala na drugem planetu.Edini način za preživetje pa bi po mnenju baptističnega pastorja morali ljudje pozabiti na religije, ki so prisotne na našem planetu in navedel, da bi za takšno potovanje prisotnost trenutnih religij skoraj zagotovo pomenilo propad misije. Potovanje bi namreč trajalo več generacij in na krovu vesoljskega plovila bi bilo okoli 10.000 ljudi, ki bi lahko v določenem obdobju cerkvena prepričanja pripeljala do nevarnosti.

Opomnil jetudi, da so religije krive za gojenje agresije in konfliktov, kjer navaja krvavo zgodovino njegove krščanske vere, ki je kriva za inkvizicijo in križarske vojne ter omenil velik problem zlasti pri mladih ljudeh, ki so zaradi cerkveno nesprejete spolne usmerjenosti naredili samomore.Pastor je želel dopovedati, da religije na vesoljsko postajo ne sodijo, saj prinašajo toksičnost, ki jo poznamo na Zemlji in bi za nastanek morebitnega problema potrebovali le karizmatično osebnost, ki bi z uporabo svete knjige lahko ustvaril medsebojne konflikte. Potovanje bi zato po njegovem mnenju morali prepustiti veri, da se ponovno razvije v vesolju in na temeljih znanosti.

Med drugim pa se zaveda možnosti, da bi se tudi v primeru nobenih verskih načel ljudje verjetno vračali k koreninam, ki so globoko v vseh nas. Na drugi strani pa direktor krščanskega centra pravi, da vera ne bi nujno razdirala ljudi na takšni misiji in se strinja, da ima njegova cerkvena organizacija strašno zgodovino.

Je pa tudi dodal, da okoli vere sicer obstaja velika svinjarija, vendar pa omenja, da je svinjarija del človeštva že od samega začetka brez prisotnih cerkvenih organizacij.


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
25.1.2021, 22:15
Zanimiv članek, se da morda dobit kakšen vir ali je to Sci-Fi?
 
 
 
 
26.1.2021, 7:53
Hvala. Vir je tu: https://www.space.com/17659-interstellar....
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!