Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

100 milijonov let star pajkov napad v kosu jantarja

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V fosilizirani smoli iz dreves se nemalokrat prilepi tudi kaka živalca in takšnega shranjenega napada, ki ga opisujemo tokrat, še niso zabeležili.
 

Mlad pajek je bil tik pred napadom, ko ga je verjetno za vedno zmotila smola, ki je padla na njegov plen, ujet v mreži. In ta neverjetni posnetek prikazuje dogodek iz zgodnjega obdobja krede, ki predstavlja čas pred okoli 100 milijoni leti. Skoraj zagotovo so v tisem času hodili tudi dinozavri in po sliki sodeč žuželki nista spremenili načina življenja, če ju primerjamo z današnjimi pajki in osami.

To je morala biti za oso najhujša nočna mora, ki se nikoli ne konča. Drugače so koščki jantarja po svetu zelo dragoceni in cenjeni, njihova starost se giblje vso do 260 milijonv let in nemalokrat se v njih pojavijo tudi take in drugačne živalce.


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
9.10.2012, 10:46
In kak vejo da se je to zgodilo tako dolgo nazaj? A res ni mogoče da bi se to pred nekaj dnevi,tedni ?
 
 
 
 
9.10.2012, 11:09
Jantar verjamem, da ima svoja leta zagarantirana. Kako pa ugotovijo, da je 100 milijonov, pa tudi mene zanima postopek. Je treba upoštevati, da starost določajo ljudje, ki se s tem ukvarjajo in verjetno vejo marsikaj.
 
 
 
 
9.10.2012, 12:37
Datiranje delajo strokovnjaki na področju radiologije s pomočjo ogljikovega radioizotopa 14. Verjemi, to datiranje je natančno.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!