Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Evropski satelit bo iskal Zemlji podobne planete

  Evropska vesoljska agencija bo leta 2017 izstrelila nov satelit, ki bo raziskoval Zemlji podobne planete, ki krožijo okoli nam najbližjih zvezd.
 
Satelit, ki ga imenujejo Cheops (CHaracterising ExOPlanets Satellite) bo postavljen v orbito Zemlje na višini 800 kilometrov in bo namenjen iskanju planetov, za katere je že znano, da imajo planete. Satelit bo raziskovalcem omogočal ustvarjanje študij, ki na primer primerjajo maso Zemlje z planeti v drugih sistemih in bi bile raziskave brez satelita neizvedljive, saj jih je nemogoče ustvarjati na tleh.

Satelit bo opremljen z izredno natančnimi senzorji, ki bodo pomagali opazovati planete in bo postavljen v naši orbiti za najmanj 3 leta in pol. Z njim bomo izboljšali razumevanje sestavo zunanjih planetov in njihovih velikosti ter lažje prepoznali planete, ki imajo atmosfero. Satelit Cheops je sestavljen iz 26 različnih predlogov, ki so jih podali v Evropski vesoljski agenciji in predstavlja potencial za začetek novih evropskih raziskovalnih misij. Kot zanimivost je potrebno dodati, da so od leta 1992 astronomi odkrili več kot 800 planetov, ki potujejo okoli zvezd.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!