Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Jugoslavija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Jugoslavija je del naše zgodovine in tukaj lahko odgovorite na nekaj splošnih vprašanj, kjer boste lahko spoznali vaše znanje o njej.
 
 
1
 
 
Kdo je bil kralj Kraljevine Jugoslavije leta 1929, kateri je razpustil parlament in prevzel oblast?


 
 
2
 
 
Takrat je bila Kraljevina Jugoslavija razdeljena na 9 enot, med katerimi je bila tudi dravska enota s sedežem v Ljubljani. Kako so se te enote imenovale? 
 
3
 
 
Nemčija leta 1941 napade katero mesto in s tem tudi napove vojno Jugoslaviji? 
 
4
 
 
Med drugo svetovno vojno se po uspehih narodnoosvobodilnega gibanja združi pet narodov v svet oziroma neko predhodno federacijo, ki jo poznamo kot? 
 
5
 
 
Kako se je imenovala nova Jugoslavija leta 1945 po tretjem zasedanju AVNOJA? 
 
6
 
 
Z novo ustavo je bila 7. aprila 1963 Jugoslavija preimenovana v?


 
 
7
 
 
Kdo je bil dosmrtni voditelj SFRJ? 
 
8
 
 
Kako se je imenovalo gibanje, v katerem se države niso želele izreči za pola, kjer sta vladala vpliva USA in SSSR in s katerim si je leta 1961 Tito pridobil status svetovnega državnika? 
 
9
 
 
Kdaj je umrl Josip Broz Tito, drugače rojen leta 1892? 
 
10
 
 
S katerim letom se je končala Jugoslavija, v kateri je bila tudi SR Slovenija? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!