Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Slovenska osamosvojitvena vojna

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Leta 1991 je Slovenija doživela desetdnevno vojno, s katero je potrdila neodvisnost od nekdanje SFRJ. Kako dobro poznate dogodke iz tistega časa?
 
 
1
 
 
Kdaj se je začela vojna v Sloveniji, katera je trajala deset dni? 
 
2
 
 
Kako se imenuje vojaška organizacija, ki je dobila navodilo, da prepreči osamosvojitev Slovenije? 
 
3
 
 
Kako pa se je takrat imenovala slovenska vojaška skupina, ki je branila napad? 
 
4
 
 
Koga pomnimo kot prvo civilno žrtev slovenske osamosvojitvene vojne, ki je padla med pekrskimi dogodki v Mariboru in s predstavljali uvod v slovensko osamosvojitveno vojno? 
 
5
 
 
Koliko žrtev skupaj je zahtevala osamosvojitvena vojna v Sloveniji? 
 
6
 
 
Kako se imenuje dokument, kjer so se po petnajsturnih pogajanjih med Slovenijo, SFRJ in političnim pokroviteljstvom Evropske unije dogovorili za ustavitev vojne? 
 
7
 
 
Kdo je bil prvi predsednik slovenske vlade? 
 
8
 
 
Kdo je bil minister za obrambo med osamosvojitveno vojno? 
 
9
 
 
Kdo je vodil ministrstvo za informiranje in bil v tistih časih izjemno priljubljen? 
 
10
 
 
26. junija 1991 predsednik Milan Kučan na slovesnosti na Trgu revolucije v Ljubljani razglasi samostojnost Republike Slovenije in pove kateri legendarni stavek? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!