Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Avstrija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ali ste vedeli, da je bilo ime za Avstrijo prvič omenjeno okoli leta 1000, katero se je zapisalo Ostarrîchi in je v prevodu pomenilo vzhodna dežela oziroma meja?
 
 
1
 
 
Avstrija ima 4-krat več prebivalcev kot Slovenija. Koliko je to? 
 
2
 
 
Avstrija ima 4-krat večjo površino kot Slovenija. Kolikšna je?


 
 
3
 
 
Glavno mesto je Dunaj, kjer živi 1,7 milijona prebivalcev. Kako pa mu rečejo Avstrijci?


 
 
4
 
 
Državo sestavljajo zvezne dežele, kje je Spodnja Avstrija največja. Koliko pa jih je skupaj? 
 
5
 
 
Ena najstarejših in največjih vladarskih dinastij v Evropi je vladala vsem avstrijskim deželam od 13. pa do 20. stoletja, ki je imela pod okrilje tudi ozemlje Slovenije. Kdo so bili to? 
 
6
 
 
Na Dunaju se nahaja Tiergarten Schönbrunn, najstarejši živalski vrt na svetu. Ali veste katerega leta je bil ustanovljen? 
 
7
 
 
katerega leta pa se je Avstrija priključila v Evropsko Unijo? 
 
8
 
 
Rojen v Salzburgu, leta 1756, danes predstavlja najbolj znanega avstrijskega kulturnika po svetu. O kateri osebi govorimo?


 
 
9
 
 
Meri 3798 metrov in je najvišja gora v Avstriji. V slovenščini mu rečemo Veliki Klek, kako pa Avstrijci? 
 
10
 
 
S 183 km² je največje jezero v Avstriji?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!