Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Ameriška državljanska vojna

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Tokrat se boste lahko preverili malo o ameriški zgodovini oziroma točneje o ameriški državljanski vojni, ki je predstavljala velike spremembe za tamkajšnje ljudstvo.
 
 
1
 
 
Uradno se je vojna začela 12. aprila. Veste katerega leta? 
 
2
 
 
Državljanska vojna se je delila na dva dela?


 
 
3
 
 
Vojna se je uradno začela z napadom na katero trdnjavo?


 
 
4
 
 
Severne države so štele okoli 22 milijonov ljudi, koliko pa južne? 
 
5
 
 
Koliko žrtev med vojaki pa je štela vojna? 
 
6
 
 
Eden izmed glavnih vzrokov vojne je bil?


 
 
7
 
 
Bitka, ki je znana po največ žrtvah (51.000) v ameriški državljanski vojni, se imenuje? 
 
8
 
 
Koliko sužnjev so je leta 1860 lastilo kar osem odstotkov Američanov? 
 
9
 
 
Svobodni in prebeli temnopolti so pripomogli k utrditvi vojske na severu. Veste koliko jih je bilo vse skupaj temnopoltih vojakov? 
 
10
 
 
Po vojni je bilo suženjstvo odpravljene in nekdanji sužnji so dobili meščanske pravice. Uradno se je predaja Juga končala z 9. aprilom. Veste katerega leta? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!