Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Srednji vek

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Srednji vek je dolgo obdobje, ki jo je zaznamovalo več stvari. Od najbolj temačne kuge pa vse do zatona fevdalnega življenja, ki je človeštvo popeljalo na novo raven.
 
 
1
 
 
Srednji vek je obdobje, ki se je začelo z letom 476. Veste, kaj se je takrat zgodilo?


 
 
2
 
 
Srednji vek se je končal z odkritjem Amerike. Veste katerega leta je bilo to?


 
 
3
 
 
Skoraj tisočletno obdobje delimo na tri obdobja. Zgodnji in visoki. Kateri pa je tretji vek?


 
 
4
 
 
Zgodnji srednji vek je bil zaznamovan predvsem z poseljevanjem ljudstev in razpadom katerega obdobja? 
 
5
 
 
Visoki srednji vek predstavlja nastanek mest in povečavo prebivalstva. Ker je v tem obdobju cerkev imela vedno večjo moč, imenujemo lahko ta čas tudi?


 
 
6
 
 
Pozni srednji vek okoli 15. stoletja pa je zaradi nezadovoljstva ljudi v Evropi prinesel kakšne upore?


 
 
7
 
 
Srednji vek, točneje 14, stoletje zaznamuje tudi epidemija kuge oziroma črne smrti. Koliko evropskega prebivalstva je pobila? 
 
8
 
 
Katero mesto je bilo središče evropske omike, katerega so obiskovali učenci vse Evrope? 
 
9
 
 
Nekateri pravijo, da se je srednji vek končal leta 1453 , ko so Turki zavzeli katero mesto in tako zrušili Vzhodnorimski imperij?


 
 
10
 
 
Ker je bil človek vedno bolj razgledan in je njegovo slepo verovanje v cerkev začelo pojenjati, je srednjemu veku sledilo katero obdobje?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!