Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Rock glasba

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Tokrat se boste lahko razvedrili ob zanimivih vprašanjih, katera se vežejo na eno najbolj priljubljenih zvrsti na svetu, rock glasbo.
 
 
1
 
 
Rock je okrajšava za katero polno angleško besedo?


 
 
2
 
 
V katerem desetletju prejšnjega stoletja se je rock začel razvijati, katere korenine sicer segajo v 40-ta?


 
 
3
 
 
V kateri državi pa je nastal? 
 
4
 
 
Kateri inštrument pa tradicionalno predstavlja osrednje rocka? 
 
5
 
 
V 60-ih se je Rock razširil po celem svetu in se razdelil na veliko podzvrsti. Kako se reče tej dobi?


 
 
6
 
 
Pravijo, da skladba "That's All Right (Mama)" predstavlja prvo rock n roll ploščo. Ima neverjetno dober glas in v ZDA predstavlja kralja rocka?


 
 
7
 
 
Štiričlanska zasedba, katera se je združila leta 1960 v Liverpoolu, je obnorela celoten svet in marsikdo pravi, da predstavljajo največjo rock zasedbo vseh časov?


 
 
8
 
 
Ker se je v 80-tih rock pretirano komercializiral, je zaradi tega postala nova podzvrst, katero je v začetku 90-ih najbolj razširila katera skupina?


 
 
9
 
 
Predstavljajo eno najbolj uspešnih rock skupin, katero glavna predstavnika originalne zasedbe danes poznamo pod imeni Axl Rose in Slash. O kateri skupini govorimo? 
 
10
 
 
Najbolj prodajan Rock album vseh časov je izšel leta 1980 in nosi naslov Back in Black. Kako pa se imenuje skupina? 


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
13.11.2013, 17:37
Ravno pri angleščini smo se učili o Rocku
 
 
 
 
13.11.2013, 20:53
Končno, da sem uspel pri 1 anketi 100 %, yeah!
 
 
 
 
17.11.2013, 9:44
Evo, jaz tudi. Itak, ko se pa še vsega v živo spomnim
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!