Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Srednja Amerika

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Srednja Amerika se geografsko skupaj z otočjem nahaja med ZDA in Južno Ameriko. Preverite se, kako dobro jo poznate.
 
 
1
 
 
Srednjo Ameriko sestavljajo tri geografske enote. Mehika, Karibi in katera še?


 
 
2
 
 
Koliko držav pa pa predstavlja Srednjo Ameriko? 
 
3
 
 
Zelo znano otočje, ki je sestavljeno iz več kot 7.000 otokov, sestavljajo na Velike in Male Antile ter Zavetrne in Privetrne otoke. Kako imenujemo to regijo?


 
 
4
 
 
Katera pa je z 110.000 kvadratnimi kilometri največja država po površini v karibskem otočju? 
 
5
 
 
Najjužnejša država v Srednji Ameriki, kjer je bila zgrajen pomemben umetnik prekop za ladijski promet med Tihim oceanom in Atlantikom?


 
 
6
 
 
Največje mesto se nahaja v največji državi Srednje Amerike (nekateri jo imajo tudi za del Severne Amerike), kjer v metropolitanskem območju živi kar 21 milijonov ljudi. O katerem govorimo? 
 
7
 
 
Sicer se na nekaterih otokih govori tudi angleško, francosko in še v kakem jeziku. Kateri pa je najbolj razširjen jezik v večini držav Srednje Amerike? 
 
8
 
 
Katero predkolumbovsko ljudstvo, ki se je v tritisočletni zgodovini najbolj zaznamovali z uspehi v astronomiji, še danes živi na območju Severne Amerike? 
 
9
 
 
Prišli so iz Severne Amerike in se naselili predvsem v Mehiki. Podvrgli so ljudstvo Majev in bilo na splošno bolj agresivni? Na koncu jih je z 250 vojaki proti 300.000 Aztekom porazila Španija? 
 
10
 
 
Približno koliko ljudi pa živi v Srednji Ameriki?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!