Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nasveti za boljše spanje

  Spoznajte nekaj uporabnih nasvetov, kako spati bolje in bolj kvalitetno, pa tudi, kako hitreje zaspati.
 

Spodaj si lahko preberete nekaj nasvetov, kako spati bolje in bolj kvalitetno ter kako zaspati hitreje.

  • Eno uro pred spanjem se izogibajte hladno modri svetlobi zaslonov tablic, telefonov, televizj, računalnikov. Taka svetloba slabo deluje namožgane in preprečuje nastajanje spalnega hormona. Lahko pa zmanjšate svetlost zaslona ali nosite očala z oranžnimi filtri.
  • Če utrudite svoje možgane, boste lahko hitreje zaspali. To lahko dosežete tako, da za vsako črko v abecedi poiščete žival ali predmet.
  • Posteljo postavite čim bolj stran od vrat. S tem bodo vaši možgani bolj mirni in hitreje boste zaspali. Zaradi nagona iz prazgodovine možgani stalno oprezajo za nevarnostmi. Če je postelja bolj oddaljena od vrat, imate čas za pobeg.
  • Prisilno zehajte, tako se boste počitili bolj utrujene.
  • Poslušajte glasbo, ki so jo razvili znanstveniki, da pomiri vaše možgane. Glasba je narejena na točno določeni frekvenci, ki pomirja vaše možgane. Poslušajte jo lahko tukaj.
  • Poskušajte zaspati na boku, nikakor pa ne zaspite na hrbtu ali trebuhu.
  • Poskušajte ostati budni. Tako se boste kmalu začeli počutiti utrujene.
  • Če se hočete zjutraj počutiti dobro, si zračunajte čas, kdaj greste spat in sicer od časa bujenja odštejte čas, ki ga potrebujete, da se naspite.


Še več trikov za spanje si lahko pogledate spodaj:

https://www.youtube.com/user/In59seconds

http://www.youtube.com/watch?v=pTYyy8tHhCk


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
11.4.2014, 14:21
Super lekcija!

Ali vpliva na spanec tudi to kaj ješ in kdaj ješ za večerjo?
 
 
 
 
11.4.2014, 19:44
Po mojem da, ker če ješ, gre več krvi v želodec in manj v glavo zaradi česar si posledično bolj zaspan, pa tudi, če ješ toplo hrano in pijačo te to rahlo uspava.
 
 
 
 
11.4.2014, 22:52
Baje moraš pred spanjem jesti čim lažje prebavljivo hrano(čim manj mastno).
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!