Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prazgodovina

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Obdobje, kjer se zgodovina še ni pisala in predstavlja najdaljše obdobje človeka. Jo poznate?
 
 
1
 
 
Zemlja je stara okoli 4,5 milijarde let. Prazgodovina pa se je začela s pojavom človeka. Veste koliko let nazaj? 
 
2
 
 
Ali so ljudje kdaj živeli skupaj z dinozavri?


 
 
3
 
 
Kako pa imenujemo zadnjo živalsko obliko pred nastankom človeka?


 
 
4
 
 
Kdaj pa se je razvil Homo sapiens oziroma sodobna oblika mislečega človeka?


 
 
5
 
 
Na katerem kontinentu pa so odkrili najstarejše okostje človeka oziroma njegovega predhodnika, kateri so dali ime Lucy? 
 
6
 
 
Naši predhodniki so se preživljali predvsem z lovom in nabiralništvom. Kje pa so večinoma živeli? 
 
7
 
 
Najstarejša doba se je v Evropi začela pred milijon leti. Naš predhodnik je začel uporabljati ogenj, nabiral je hrano, potem so se stopili ledeniki in mamut je izumrl. Proti koncu dobe se je začelo obrtništvo in pojavi se je čoln. Kako imenujemo to dobo?


 
 
8
 
 
Potem si je človek približno pred 4.000 leti začel deliti delo, prevladoval je najmočnejši, znal je s pomočjo bakra in zmesi dobiti bron, nastajajo prve civilizacije ter kasneje začne uporabljati železo za ustvarjanje orodja. Kako pa imenujemo to dobo? 
 
9
 
 
Človek je v obdobju ustvarjal jamske slike, verjel v duhove, naravne simbole in voditelj je bil božji namestnik. Verjel je tudi, če bo pojedel človeka, dobil njegovo moč in pamet. Kako imenujemo ta pojav?


 
 
10
 
 
Človek nato ustvari vojsko, zapletene namakalne sisteme, pojavijo se davki ter pisava. Katera doba približno 3.500 let pred našim štetjem nadomesti prazgodovino? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!